RAC | Jouw IT Sparringpartner

ENSIA Security

Informatiebeveiliging voor Nederlandse gemeenten 

Aan de hand van ENSIA kunnen gemeenten in één keer verantwoording afleggen over hun informatieveiligheid. De ENSIA is gebaseerd op de normen die gelden voor de Nederlandse overheid,de BIO. Met ENSIA sluit de verantwoording over informatieveiligheid aan op de planning en control-cyclus van de gemeente. Hierdoor heeft het gemeentebestuur meer overzicht over de informatieveiligheid van hun gemeente en kan het beter sturen en verantwoording afleggen aan de gemeenteraad.

ENSIA structureert verantwoording over de Basisregistratie Personen (BRP) en Reisdocumenten, Digitale persoonsidentificatie (DigiD), Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG), Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), Basisregistratie Ondergrond (BRO) en de Structuur uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen (SUWI) richting de rijksoverheid.

Meer informatie?

Wilt u weten wat RAC voor uw organisatie kan betekenen? Vul dan onderstaand formulier in om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Of neem telefonisch contact op via 085 4000 737.