Sarbanes Oxley (SOx)

SOx compliant worden?

Indien uw organisatie aan de SOx wetgeving wil voldoen, dan dient er jaarlijks een verklaring worden afgegeven door de Algemeen- en Financieel directeur. In deze verklaring dient expliciet worden verklaard dat alle interne controls rondom de financiële rapportering effectief zijn, en geen significante deficiencies zijn geconstateerd. De controle vindt periodiek plaats, waarbij de opzet van de controls en de werking ervan worden getoetst.

Wij helpen u organisatie om de data en informatie omtrent uw bedrijfsproccessen duidelijk te beschrijven, te structureren en vervolgens te publiceren. Daarnaast begeleiden wij u in het implementeren van een GRC tooling de de periodieke controls die uitgevoerd worden te monitoren en vast te leggen. Door dit proces zorgt u ervoor dat de processen, de financiele rapportage en de verantwoording daarvan worden vastgelegd in 1 centraal punt. Daarbij wordt het SOx proces makkelijker gemaakt voor uw organisatie.

Wij bij RAC hebben ruim ervaring in het toetsen van SOx en helpen uw organisatie om SOx compliant te worden. 

Meer informatie?

Wilt u weten wat RAC voor uw organisatie kan betekenen? Vul dan onderstaand formulier in om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen of neem telefonisch contact op via 088 4000 737.